لیست اختراعات اعظم جيحاني پوراصفهاني
زانتان با توليد سالانه تقريبي30000 تن در اكثر صنايع به خصوص صنايع غذايي و شيميايي كاربردهاي زيادي دارد. صمغ زانتان قابل حل در آب سرد است و محلول حاصل خاصيت سيالي شبه پلاستيك دارد. ويسكوزيته زانتان در مقابل رنج وسيعي از PH و دما مقاوم و در برابر تخريب آنزيمي پايدار است. زانتان علاوه بر آب سرد در آب گرم نيز حل ميشود و رفتار آن وابسته به طبيعت پلي الكتروليت مولكول زانتان است. محلول هاي زانتان حتي در غلظت هاي كم پليمر بسيار ويسكوز هستند. اين خصوصيات در خيلي از صنايع به خصوص صنايع غذايي كه در آنجا زانتان به عنوان تغليظ كننده و همچنين تثبيت كننده سوسپانسيون ها و امولسيون ها به كار ميرود، مفيد است. براي توليد زانتان در صنعت از گلوكز به عنوان سوبسترا استفاده ميشود كه باعث قيمت بالاي زانتان توليدي در صنعت ميشود. در جست و جوي انجام شده مقاله ي منتشر شده اي تحت عنوان توليد زانتان از نشاسته ميوه بلوط يافت نشد، در حاليكه اين ماده به وفور در جنگلهاي بلوط واقع در دامنه رشته كوه هاي زاگرس توليد و تقريباً بدون استفاده رها مي شود. لذا اين ايده براي بار اول به مرحله اجرا درآمد و مزايا و معايب استفاده از ميوه بلوط براي توليد صمغ زانتان مورد بررسي قرار گرفت. به همين علت با توليد صمغ زانتان از ميوهي درخت بلوط كاهش قيمت زانتان توليدي نتيجه ميشود و كشور را از واردات سالانه حدود 70 تن صمغ زانتان بي نياز ميكند.
موارد یافت شده: 1